Lymfetaping

Locatie: Wijchen & Beuningen

Lymfetaping is een tape techniek die het natuurlijke genezingsproces van het lichaam ondersteunt. Bij bloeduitstortingen, vochtophopingen en kneuzingen warden vaak al binnen 24 uur zichtbare resultaten bereikt. De speciale katoenen lymfetape heeft eenzelfde elasticiteit als de huid en kan met een speciale techniek worden aangelegd, gespecificeerd op het behandeldoel. De lymfetape kan 5 tot 7 dagen blijven zitten en u kan er mee douchen en zwemmen.

Tapen bij lymfoedeem

In geval van lymfoedeem wordt de tape in smalle stroken aangelegd, vanaf een gekozen afvoergebied naar het gebied met een ophoping van lymfevocht. Met deze tape techniek wordt de lymfatische afvoer 24 uur per dag gestimuleerd, zodat het aanwezige lymfevocht versneld kan worden afgevoerd. De huid wordt op rek gebracht bij het aanbrengen van de tape. Onder de tape ontstaat een verlaagde druk, waardoor de kleine lymfevaatjes beter kunnen openen en het lymfevocht makkelijker afgevoerd kan worden met als gevolg circulatieverbetering en pijndemping.

Tapen bij littekens

Ook kan de lymfetape een uitkomst bieden bij littekens. De lymfetape wordt raster vorm in over een litteken geplakt, waarbij de tape op spanning is gebracht. Op deze manier wordt het litteken als het ware gelift, waardoor er meer ruimte ontstaat in het gebied van de onderhuid. In deze huidlaag bevinden zich structuren als zenuwuiteinden, bloed- en lymfevaatjes. De lymfestroom wordt gestimuleerd en de zenuwpijn wordt verminderd. Lymfetape helpt uiteindelijk om een litteken vlakker en soepeler te maken.

Wij zijn ook te vinden op Huidzorgzoeker: Wijchen en Beuningen

Copyright © 2017 Huid- en oedeemtherapie Wijchen