Vaatafwijkingen

Locatie: Wijchen & Beuningen

Storende vaatafwijkingen kunnen zichtbaar zijn over het gehele lichaam. In het gezicht zien we roodheid meestal op de wangen en neus en aan de zijkanten van de hals. Meestal is er sprake van couperose, diffuse roodheid of vaatafwijkingen, zoals een wijnvlek. Ook op het lichaam zien we weleens vlekkerige roodheid, ontstaan door zonschade (bijvoorbeeld van het decolleté). Op de benen zien we met enige regelmaat rode of blauw/paarse gesprongen adertjes, deze worden ook wel besenreiser of berkentakjes genoemd. Andere veel voorkomende vaatafwijkingen zijn: rosacea, spinnetjes (spider neavi) of rode bultjes op het lichaam (cherry angioma). Naar schatting krijgt bijna de helft van de bevolking te maken met gesprongen adertjes, waardoor het eerder een cosmetisch dan een medisch probleem is.

Ontstaanswijze

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van bovengenoemde vaatafwijkingen. Zo kunnen factoren als: erfelijkheid, huidtype, overmatige blootstelling aan de zon, temperatuurschommelingen, geneesmiddelen, alcoholgebruik en roken, een rol spelen in het ontstaan van ongewenste vaatafwijkingen.

Behandelmethode

De verwijde bloedvaatjes die bovengenoemde vaatafwijkingen veroorzaken, spelen geen rol meer bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid, waardoor er geen risico’s zijn verbonden aan het behandelen van deze vaatafwijkingen.

In onze praktijk beschikken we over de KTP Quadrostar diode laser, welke zeer effectief is op het gebied van vaatproblematiek. De laserstralen bevatten een golflengte van 532 nm, welke goed opgenomen worden door het hemoglobine in ons bloed. Door absorptie van de laserstraal wordt hemoglobine dusdanig verwarmt, waardoor de vaatwanden van het behandelde bloedvat, aan elkaar zullen plakken. Het bloedvat wordt onbruikbaar en op den duur door het lichaam opgeruimd.

Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig voor het verkrijgen van een optimaal behandelresultaat. Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend. De huidtherapeut zal samen met u bepalen hoe het behandelplan eruit zal zien.

 

 

Wij zijn ook te vinden op Huidzorgzoeker: Wijchen en Beuningen

Copyright © 2017 Huid- en oedeemtherapie Wijchen