Tatoeage verwijderen

Heeft u een tatoeage die u graag wil laten verwijderen? Door middel van de Q-Switched Nd:YAG laser worden tatoeages op een veilige manier verwijderd.

Ideaal bij:
  • Ongewenste tatoeages
  • Tatoeages die u lichter wil maken voor een cover-up
  • Getatoeëerde wenkbrauwen
Behandelmethode

Eerst zal de huidtherapeut uw tatoeage nauwkeurig bekijken zodat de laser kan worden ingesteld op uw huidtype en de kenmerken van de tatoeage zoals de kleur. De laserkop wordt net boven de tatoeage geplaatst en er zal een korte puls worden afgegeven. Een puls is hoge energie, dat door de huid wordt opgenomen als warmte. De inkt wordt hierdoor snel erg warm, waardoor de inktdeeltjes uiteen barsten in kleinere deeltjes. Dit kan voelen als een elastiekje die tegen de huid wordt afgeschoten. Het lichaamseigen afweersysteem voert de kleine inktdeeltjes zelf af.

Tijdens het behandelen ontstaat er een witte waas op de tattoo, ook wel bekend als het ‘snow’ effect of ‘lasersnow’. Dit is een reactie van de huid op de verhitting en vergruizing van de pigmentdeeltjes, dit trekt snel al weg. Wanneer dit is weggetrokken, zal de tattoo opzwellen en de huid rood zijn. Dit koelen we af met coldpacks.

Na de behandeling kunnen er korstjes en blaren ontstaan. Het duurt enkele dagen tot 2 weken voordat de huid gaat vervellen en de nieuwe huid zichtbaar is. Door de korstjes, blaren en het vervellen is het belangrijk om erg voorzichtig te zijn. Wees voorzichtig met het afdrogen na het douchen, krab niet aan de korstjes en trek niet aan velletjes. Dit hoort allemaal bij het genezingsproces. Pas als de huid genezen is, wordt er gestart met een nieuwe behandeling. Dit kan 8 tot 12 weken duren. Tijdens het genezingsproces en tussen de behandelingen is het erg belangrijk om UV-straling te vermijden. De huid is immers erg kwetsbaar. Er zijn gemiddeld 8 tot 12 behandelingen nodig.

De volledige reactie van de huid en de tattoo op de eerste behandeling is erg belangrijk voor de huidtherapeut. Hierdoor kan uw huidtherapeut een beeld geven wat het verwachte resultaat zal zijn.

Tips!
  • We raden het erg aan om na de behandeling de huid thuis (dus niet direct na de behandeling) goed te verzorgen met een neutrale en geschikte crème. Dit kan veel effect hebben op het resultaat. Uw huidtherapeut zal u hierin adviseren
  • Laat de tatoeage vrij van zeep, bodylotion, parfum en make-up
  • Drink veel water na de behandeling, dit helpt met het afvoeren van de afvalstoffen (met daarin de inktdeeltjes)
  • Liever geen bezoek aan de sauna of het zwembad wanneer er nog korstjes, blaren en velletjes aanwezig zijn

 

Wij zijn ook te vinden op Huidzorgzoeker: Wijchen en Beuningen

Copyright © 2017 Huid- en oedeemtherapie Wijchen