Schimmelnagels

Locatie: Wijchen & Beuningen

Op onze huid komen vele schimmels en bacteriën voor. Wanneer een schimmel de huid of nagels binnen dringt, kan deze voor een schimmelinfectie zorgen. Een schimmelnagelinfectie, wordt ook wel onychomycose of kalknagel genoemd, 2% tot 14% van alle volwassenen krijgt er gedurende het leven mee te maken. Schimmelnagels kunnen zich uiten in zowel de nagels van de hand als voet.

Ontstaanswijze

Een schimmelnagelinfectie begint meestal aan de nagelrand, waar dan een witgele, groene tot bruine verkleuring optreed. De nagel wordt dik en brokkelig en kan gedeeltelijk, of zelfs helemaal loslaten. De infectie kan gepaard gaan met pijn en bij de voeten het lopen beïnvloeden.

Behandelmethode

Een steeds populairder wordende behandelmethode is lasertherapie. In onze praktijk beschikken we over de Fox laser, welke met een golflengte van 1064 nm in staat is om de schimmel te vernietigen middels warmte. Klinische studies tonen aan dat deze laserbehandeling bij meer dan 75% van de patiënten een effectieve behandelmethode blijkt. Doorgaans zijn ongeveer 2 tot 3 behandelingen nodig, dit is verschillend per persoon en is vooraf niet in te schatten. De behandelde nagels moeten uitgroeien tot gezonde nagels. Doordat het groeien van nagels een langdurig proces is, zal verbetering langzaam zichtbaar worden. Een geleidelijke groei naar een gezonde nagel duurt ongeveer 9 tot 12 maanden, het is dus belangrijk dat u geduld heeft.

Ook indien u maar één zichtbaar aangedane nagel heeft, wordt toch de volledige hand of voet behandeld. Schimmelsporen zijn met het blote oog niet altijd zichtbaar en onbehandeld kan de schimmel zich weer verder uitbreiden en voor klachten zorgen.

Voor een effectieve behandeling dient de nagel een dikte van ca. 1 mm te hebben, het is dus mogelijk dat de nagel voor de behandeling moet worden verdund door te vijlen. Tijdens de behandeling zult u een lichte prikkeling en de warmte van de laserstraal ervaren.

Voor een goed resultaat is het belangrijk dat u na de behandeling een nieuwe schimmelinfectie voorkomt. De huidtherapeut zal met u de thuisadviezen doornemen.

 

Wij zijn ook te vinden op Huidzorgzoeker: Wijchen en Beuningen

Copyright © 2017 Huid- en oedeemtherapie Wijchen