Carbon peeling met Q-Switched Nd:YAG laser

Locatie: Wijchen & Beuningen

Overweegt u een behandeling voor verjonging en een reiniging van de huid? De Carbon Laser Peeling is één van de meest effectieve methodes voor huidverjonging en een diepe reiniging van de huid.

Ideaal bij huidproblemen zoals:
  • Onzuivere huid
  • Acne gevoelige huid
  • Vette huid
  • Grove en verstopte poriën
  • Littekens
Wat is het?

De Carbon Laser Peeling bestaat uit twee facetten, namelijk de carbon peeling en de Q-Switched Nd:YAG laser. De Carbon peeling is een medisch carbon mengsel met vitaminen en mineralen die de bovenste huidlaag aanpakt en zorgt voor een zuiverende werking en versteviging van de huid. De Q-Switched Nd:YAG laser, die wordt ingezet om de peeling van de huid te ‘schieten’, richt zich op de diepere huidlagen zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. De laser dringt diep door in de huid waardoor de collageen productie zal verbeteren en de talgproductie zal verminderen. Daarnaast is de Carbon Laser Peeling uitermate effectief in het beheersen van talg afscheiding wat het een geschikte behandeling maakt voor de vette en ontstekingsgevoelige (acne) huid.

Behandelmethode

De behandeling wordt gestart met het grondig reinigen van de huid. Vervolgens wordt de carbon peeling aangebracht en krijgt u een brilletje op ter bescherming van de ogen. Zodra de carbon peeling is opgedroogd, ‘schiet’ de laser de carbon eraf. De laser zet carbon om in warmte, waardoor het verdampt. Dit kunt u ook voelen tijdens de behandeling, maar de gevoelssensatie verschilt per persoon. Door deze werking neemt het de dode huidcellen en onzuiverheden mee. Deze afschilfering zorgt voor verstrakking en zuivering van de huid. Na de afschilfering zal de huidtherapeut de huid opnieuw reinigen en de laatste reststoffen van het koolstofmasker verwijderen. De behandeling wordt afgesloten met het aanbrengen van crème geschikt voor uw huidtype.

In enkele gevallen kan na de behandeling een tijdelijke roodheid ontstaan. Dit is een normale fysiologische reactie, die bekend staat als erytheem. Een toename van de bloedcirculatie, door de lokale warmte, is hier de oorzaak van. Meestal trekt dit weg in 15 minuten tot een paar uur. In zeldzame gevallen kan deze erytheem enkele dagen zichtbaar blijven.

Tip!
  • Voor een optimaal resultaat wordt een behandelkuur van 6 behandelingen aangeraden, die eens in de twee weken plaatsvinden.

 

 

 

Wij zijn ook te vinden op Huidzorgzoeker: Wijchen en Beuningen

Copyright © 2017 Huid- en oedeemtherapie Wijchen