Pigmentafwijkingen

Locatie: Wijchen & Beuningen

Ongewenste pigmentatie kan als storend worden ervaren. Een te veel aan pigment, wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd en kan ontstaan: door zonlicht, zwangerschap, medicatiegebruik, trauma, na eczeem, acne, of een ontstekingsreactie van de huid. Ook kan pigmentatie vanaf de geboorte aanwezig zijn, hieronder vallen: moedervlekken, sproeten en aangeboren pigmentvlekken. Er zijn verschillende technieken mogelijk voor het behandelen van pigment.

Ontstaanswijze ongewenste pigmentatie

Pigmentvlekken kunnen al aanwezig zijn bij de geboorte, maar ook later in het leven ontstaan, als het gevolg van huidveroudering en hormonale veranderingen. Ook moedervlekken of sproetjes behoren tot deze groep. Pigmentvlekken op de huid zijn opeenhopingen van pigment, melanine. Dit is zichtbaar als een donkere verkleuring van de huid. Wanneer de huid te veel aan zonlicht is blootgesteld, kunnen de pigmentcellen in de war raken en zorgen voor een opeenhoping van pigment op een bepaalde plek.

Behandelmethode

In onze praktijk beschikken we over de KTP quadrostar diode laser, welke zeer effectief is op het gebied van pigmentproblematiek. De laser heeft een golflengte van 532 nm, waardoor het laserlicht de pigmentcel bereikt. Binnen deze cel, wordt het laserlicht omgezet in warmte, waardoor de pigmentcel wordt vernietigd. Na een behandeling worden de pigmentvlekken in de meeste gevallen donkerder, waardoor het lijkt of de pigmentvlekken erger zijn geworden. Dit is een goed teken en houdt in dat de pigmentcellen goed beschadigd zijn en snel zullen verdwijnen.

Meestal zijn er 3 behandelingen nodig, voor het behalen van een zo optimaal mogelijk resultaat. Het aantal behandelingen kan verschillen per persoon. De behandelend huidtherapeut zal met u bespreken, wat voor u het beste behandelplan is.

 

Wij zijn ook te vinden op Huidzorgzoeker: Wijchen en Beuningen

Copyright © 2017 Huid- en oedeemtherapie Wijchen