Microdermabrasie

Locatie: Wijchen & Beuningen

Microdermabrasie is een mechanische diepte peeling van de huid. Dit is ideaal bij een huid die snel allergische reacties krijgt van huidproducten, doordat er bij microdermabrasie geen product nodig is zoals bij een peeling met zuren. De behandeling zorgt voor een egaler uitziende huid, goede doorbloeding van de huid, verbeterde huidstructuur en vervaging van acne littekens en fijne lijntjes.

Ideaal bij huidproblemen zoals:
  • (Acne)littekens
  • Grove en verstopte poriën
  • Huidveroudering
  • Pigmentvlekken
  • Aangedane huid door roken, zon en stress.
BEHANDELMETHODE

Er zijn twee methodes om microdermabrasie uit te voeren.

  1. Methode 1: de Crystapeel. De Crystapeel is een apparaat waarbij we microdermabrasie kunnen uitvoeren met behulp van microkristallen.
  2. Methode 2: een diamanten opzetstuk. Door middel van een diamanten opzetstuk, dat over de huid gaat, kunnen we ook de behandeling uitvoeren.

Het maakt niet uit welke methode we gebruiken, beide zijn effectief en leveren hetzelfde resultaat. Eerst reinigen we de huid. Terwijl onze huidtherapeut met het apparaat in gelijkmatige banen beweegt over uw huid, wordt er onder vacuümdruk het bovenste laagje (met de dode huidcellen) afgeschuurd. De celdeling wordt gestimuleerd. Een bijkomend voordeel is dat de doorbloeding van de bovenste huidlagen krachtig wordt gestimuleerd, waardoor huidstofwisseling wordt geactiveerd en fibroblasten worden aangezet tot de vorming van collagene en elastine vezels (belangrijk tegen huidveroudering). Alles bij elkaar zorgt voor een egalere en gladdere huid, waarbij de huid ook steeds steviger zal worden. Microdermabrasie is een geschikte behandeling om te combineren met andere behandelingen die vallen onder acnetherapie. De huidtherapeut zal, aan de hand van uw huid, bepalen of dit kan worden gecombineerd. Aan het einde van de behandeling sluiten we af met een crème geschikt voor uw huidtype.

Tip!
  • Last van keratosis pilaris of een grove huidstructuur op de armen/benen? Hierbij is microdermabrasie ook erg geschikt!
  • Stoort u zich aan een bepaald litteken? Een specifiek litteken kunnen we met microdermabrasie dieper behandelen dan de rest van de huid.

Wij zijn ook te vinden op Huidzorgzoeker: Wijchen en Beuningen

Copyright © 2017 Huid- en oedeemtherapie Wijchen