Littekentherapie

Locatie: Wijchen & Beuningen

Littekens kunnen op verschillende manieren zorgen voor ongemak. Zo kunnen littekens om zowel cosmetische redenen en door functiebeperking als storend worden ervaren. Dit kunnen we behandelen met littekenmassages.

Ontstaanswijze

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van littekens. Een litteken kan ontstaan na een chirurgische ingreep, trauma of ten gevolge van een huidaandoening zoals bijvoorbeeld acne.

Behandelmethode

Een littekenmassage wordt veelvuldig toegepast bij atrofische en hypertrofische littekens. Atrofische littekens zijn littekens waarbij het weefsel dun, zacht, soepel, rekbaar en glanzend is. Hypertrofische littekens voelen vaak hard en dik aan, zijn soms pijnlijk, liggen verheven boven de omringende huid en zijn vaak verkleurd. Littekenmassage heeft als doel het littekenweefsel te versoepelen om eventuele bewegingsbeperkingen te verminderen of op te heffen. Daarnaast kan middels behandeling het uiterlijk van een litteken worden verbeterd.

Ook andere behandelmethoden zoals: camouflagetherapieendermologie, microneedling/dermapenmicrodermabrasie, peelings en een speciale tapetechniek kunnen uitkomst bieden bij littekens.

Wij zijn ook te vinden op Huidzorgzoeker: Wijchen en Beuningen

Copyright © 2017 Huid- en oedeemtherapie Wijchen