Elektrocoagulatie

Locatie: Wijchen & Beuningen

Heeft u last van fibromen, steelwratjes of overige kleine oneffenheden? Deze plekjes vallen onder het kopje goedaardige huidtumoren. Ze komen bij mannen en vrouwen voor over het hele lichaam maar kunnen ook in het gezicht voorkomen. Veel van deze plekjes kunnen ondanks dat deze goedaardig zijn, toch als cosmetisch storend worden ervaren. Middels elektrocoagulatie kunnen wij deze plekjes in onze praktijk behandelen. Tijdens het intakegesprek bekijkt en beoordeelt uw behandeld huidtherapeut de huidonregelmatigheden of huidoneffenheden. Afhankelijk van de grootte, locatie, uw huidkleur, dikte en hoeveelheid huidoneffenheden beoordeelt de huidtherapeut welke behandelmethode voor u het meest geschikt is.

Ideaal bij:
  • Cherry angioma (kersenwratjes of bloedblaartjes)
  • Milia (gerstekorrels)
  • Lentigo senilis (ouderdomsvlekken)
  • Spider Naevi (spinnenkop van rode bloedvaatjes)
  • Teleangiëctasieën (chronisch verwijde bloedvaatjes)
  • Verrucae seborrhoïca (ouderdomswratten)
  • Fibromen (steelwratjes)
Behandelmethode

Bij elektrocoagulatie wordt er gewerkt met een dun naaldje. Dit naaldje wordt heel oppervlakkig in de huid gestoken, waarna er kortdurend stroom wordt gegeven. Door de stroom wordt de naald warm en kan een vaatje dicht gebrand, of het “steeltje” van een fibroom worden doorgebrand. De verhevenheid wordt daarbij los verweekt en zal daarna verschrompelen. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar bij kleine gebieden wordt het over het algemeen goed verdragen.

Na de behandeling ontstaat er meestal een korstje. Daaronder wordt nieuwe huid aangemaakt. Binnen enkele dagen valt het korstje er vanzelf af. Het gehele genezingsproces duurt ongeveer 10 dagen. Het is van belang om gedurende twee weken na bovenstaande behandelingen een zonnebrandfactor te gebruiken om uw huid te beschermen tegen de zon. U mag de huid altijd camoufleren. Indien gewenst kunnen wij u daarin adviseren.

Alternatieve behandelmethode

Een andere methode om van huidonregelmatigheden of huidoneffenheden af te komen is de Zapper. De Zapper is een klein en handig apparaat dat op een veilige laagstroom werkt. Het is voorzien van een puntige elektrode, die net boven de fibroom gehouden wordt. Er ontstaan kleine vonkjes tussen de elektrode en de fibroom. Deze zal hierdoor verschrompelen. Meestal kunnen de fibromen in slechts één of twee behandelingen verwijderd worden. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar bij kleine gebieden wordt het over het algemeen goed verdragen.

Wij zijn ook te vinden op Huidzorgzoeker: Wijchen en Beuningen

Copyright © 2017 Huid- en oedeemtherapie Wijchen