Ongewenste beharing

Ongewenste haargroei kan als storend worden ervaren. Er zijn meerdere behandelopties voor definitieve ontharing, afhankelijk van verschillende factoren wordt de meest geschikte behandelmethode gekozen. In onze praktijk kan overbeharing behandeld worden met licht/laserapparatuur of elektrische epilatie. Laserontharing is een behandeling waarmee overmatige haargroei verwijderd wordt. Door een intense lichtstraal wordt het haarzakje vernietigd. Deze techniek is efficiënt, veilig en snel.

Ontstaanswijze

Onze haargroei is genetisch bepaald en afhankelijk van leeftijd, ras en hormonale factoren. Over het algemeen zijn er twee vormen van overbeharing bekend: hypertrichose en hirsutisme. Ongewenste haargroei is niet altijd onder deze twee vormen in te delen maar kan toch als storend worden ervaren.
Hypertrichose is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er kunnen fijne haartjes verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Haren op de armen kunnen langer worden en in aantal toenemen. Onderbenen en romp zijn dan meestal ook zwaarder behaard.
Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit.
Bij hirsutisme krijgen vrouwen haar op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. In plaats van donshaar verschijnt er veel en donker haar op plekken als de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Ook op armen en benen is de haargroei meer dan ‘normaal’.

Behandelmethoden

In onze praktijk kunnen we overbeharing op een effectieve en veilige manier behandelen, door middel van laserontharing en/of elektrische epilatie. Laserontharing is geschikt voor alle huidtypes en huidskleuren, maar niet voor alle haarkleuren. Blonde, grijze en rossige haren kunnen helaas niet door de laserbehandeling verwijderd worden. In die haren zit namelijk geen pigment. Blonde, grijze of rossige haren worden in onze praktijk daarom behandeld met elektrische epilatie.

Wij zijn ook te vinden op Huidzorgzoeker: Wijchen en Beuningen

Copyright © 2017 Huid- en oedeemtherapie Wijchen