Fibromen (steelwratjes)

Fibromen oftewel steelwratjes zijn goedaardige huidtumoren en komen gemiddeld bij 25% van de populatie voor. Fibromen zijn opgebouwd uit bindweefsel en worden een steelwratje genoemd omdat het aangroeisel met een klein steeltje vastzit aan de huid. Vaak komen de steelwratjes voor in de hals, onder de bh-rand, op de romp en buik, in de liezen en oksels. De steelwratjes zijn vaak huidkleurig of lichtbruin. Fibromen zijn gemiddeld 2 tot 5 millimeter groot. Fibromen komen in grote getallen voor op het lichaam of als enkele plekjes. Fibromen gaan niet vanzelf weg, bij sommige mensen kunnen in de loop der jaren meerdere fibromen op de huid ontstaan.

Ontstaanswijze

De oorzaak van het ontstaan van fibromen is onbekend. Er bestaat wel enige relatie met het hebben van diabetici, overgewicht, hormonen (ontstaan vooral na de menopauze) en het ouder worden.

Behandelmethoden

Er bestaat geen medische reden om fibromen te verwijderen, maar indien ze cosmetische bezwaren geven, kunnen wij deze in onze praktijk behandelen. Fibromen zijn effectief te behandelen middels elektrocoagulatie of de Zapper. Afhankelijk van de grootte, locatie, uw huidkleur, dikte en hoeveelheid huidoneffenheden beoordeelt de huidtherapeut welke behandelmethode voor u het meest geschikt is.

Wij zijn ook te vinden op Huidzorgzoeker: Wijchen en Beuningen

Copyright © 2017 Huid- en oedeemtherapie Wijchen