Acne

Acne is een aandoening van het haartalgkliercomplex. Talgklieren monden meestal uit in de haarzakjes. Deze talgklieren komen overal op het lichaam voor, behalve in de handpalmen en voetzolen. In het gelaat, op de rug en borst komen de meeste talgklieren voor en is de talgproductie het grootst dus het is heel normaal als u acne krijgt op andere plekken dan het gelaat. Talg zorgt voor het voorkomen van vochtverlies uit de huid, beschermd tegen bacteriën en schimmels en houdt de huid soepel. Wanneer de afvoergang van een talgklier verstopt raakt, ontstaat acne.

Ontstaanswijze

De exacte oorzaak van acne is nog niet geheel bekend. Wel is het duidelijk dat acne door een combinatie van factoren, die elkaar onderling sterk kunnen beïnvloeden, ontstaat. De meest belangrijke factoren zijn:

  • Toegenomen talgproductie
  • Veranderingen in het verhoorningsproces ( afschilfering van de huid)
  • Aanwezigheid van bacteriën
  • Het vrijkomen van stoffen die een ontsteking veroorzaken

Factoren die ook acne kunnen verergeren zijn de hormonale processen, uitwendige mechanische en chemische factoren en erfelijke factoren.

Behandelmethoden

In onze praktijk kunnen we verschillende behandelmethoden toepassen. Naast een behandeling krijgt u tevens advies over hoe u zelf acne het beste aanpakt en over producten die geschikt zijn voor uw specifieke huid. Het behandelen van acne is aan te raden om zo schade aan de huid en littekens te voorkomen. De soort behandeling hangt af van het huidtype en de soort acne.

Wij zijn ook te vinden op Huidzorgzoeker: Wijchen en Beuningen

Copyright © 2017 Huid- en oedeemtherapie Wijchen