Overbeharing

Ongewenste haargroei kan als storend worden ervaren. Er zijn meerdere behandelopties voor definitieve ontharing, afhankelijk van verschillende factoren wordt de meest geschikte behandelmethode gekozen. In onze praktijk kan overbeharing behandeld worden met licht-/laserapparatuur of elektrische epilatie. Laserontharing is een behandeling waarmee overmatige haargroei verwijderd wordt. Door een intense lichtstraal wordt het haarzakje vernietigd. Deze techniek is efficiënt, veilig en snel.

Ontstaanswijze
Onze haargroei is genetisch bepaald en afhankelijk van leeftijd, ras en hormonale factoren. Over het algemeen zijn er twee vormen van overbeharing bekend: hypertrichose en hirsutisme. Ongewenste haargroei is niet altijd onder deze twee vormen in te delen maar kan toch als storend worden ervaren.
Hypertrichose is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er kunnen fijne haartjes verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Haren op de armen kunnen langer worden en in aantal toenemen. Onderbenen en romp zijn dan meestal ook zwaarder behaard.
Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit.
Bij hirsutisme krijgen vrouwen haar op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. In plaats van donshaar verschijnt er veel en donker haar op plekken als de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Ook op armen en benen is de haargroei meer dan ‘normaal’.

Behandelmethode

SOPRANO ICE PLATINUM

Definitieve pijnloze ontharing/Lasertherapie bij overbeharing

Huid- en oedeemtherapie Wijchen werkt met de Soprano ICE Platinum. Sinds 2017 is dit de nieuwste en meest effectieve laser voor laserontharing. Het verschil met zijn voorgangers is dat het gehele jaar door behandeld kan worden, ook in de zomerperiode.
De laser met SHR techniek combineert drie meest effectieve golflengtes (755 nm, 810 nm en 1064 nm) voor ontharing in één kop. Elke golflengte bereikt een andere diepte in de haarfollikel, waardoor dit effectiever is gebleken dan één golflengte. Het gehele lichaam inclusief gelaat kan behandeld worden, zowel bij mannen als vrouwen.

Pijnloos
De behandeling is vrijwel geheel pijnloos. Dit komt omdat de gekoelde laserkop met SHR techniek in een heen- en weergaande beweging over de huid wordt bewogen waardoor deze opbouwende warmte afgeeft aan de tweede huidlaag waar de haarfollikel zich bevindt. De haarfollikel wordt door deze energie beschadigt waardoor teruggroei voorkomen wordt. Dit veroorzaakt geen schade aan de omliggende huid

Voor ieder huid- en haartype
Ieder huidtype kan behandeld worden, inclusief de donkere huid en gebruinde huid. De laser werkt alleen in de huid waar de haarfollikel zich bevindt, hierdoor kunnen ook lichtere en dunnere haren effectief behandeld worden.

Snel en veilig
De behandeltijden zijn snel, zelfs voor grotere gebieden als de rug en de benen. De laser is FDA goedgekeurd.

Gemiddeld 6-8 behandelingen
Tijdens het intakegesprek zal besproken worden hoeveel behandelingen gemiddeld nodig zijn. Dit verschilt per gebied. Het gemiddeld aantal behandelingen ligt tussen de 6-8.

 


Copyright © 2017 Huid- en oedeemtherapie Wijchen